luni, 7 noiembrie 2016

Aromaterapia



Corpul nostru fizic se hraneste cu hrana fizica dar corpurile noastre subtile se hranesc cu sunete cu parfumuri si culori. Obiceiul de a arde tamaie si alte mirodenii in biserici sitemple vine din cunoasterea straveche conform careia spiritele luminoase sunt atrase de mirosurile pure. Uleiurile esnetiale volatile contin esenta, sufletul lpantei si sunt sursa complexa a tuturor informatiilor pe care plantele le detin intr-un mod miraculos si tainic. Ele contin cele mai active proprietati fiziologice - forta vitala a plantei.

Din punct de vedere chimic ele sunt constituite din alcooli, aldehide, cetone, fenoli, terpene, acizi, oxizi, eteri si esteri. In planta vie acestea sunt folosite ca hormoni de crestere si de reproducere pentru a atrage cu mirosul lor insectele polenizatoare ca mecanisme de aparare contra daunatorilor si au un rol decisiv asupra indepartarii bacteriilor, virusilor sau parazitilor ce le-ar putea afecta. Uleiurile esentiale se pot extrage din toate partile plantei. Florile produc adesea uleiuri cu efecte sedative, narcotice sau relaxante asupra corpului. Rasinile lemnul si scoarta, produc toate uleiuri esentiale de vindecare ce pot misca activ fluidele din corp. Frunzele au proprietati de vindecare si de calmare acestea venind de la culoarea verde a clorofilei. Radacini;e contin mai multe din proprietatile de pamant ale plantei : stabilitatea - energia primara etc. Fructele produc uleiuri stimulente - favorizand deschiderea si expansionarea fiintei.

Toate aceste calitati ale uleiurilor esentiale, volatile le putem folosi pentru a ne echilibra - atat suferintele fizice cat si pentru a ne expansiona si rafina energiile divine cu care Dumnezeu ne-a inzestrat. Diverse religii sunt pline cu relatari despre oameni sfinti ale caror corpuri emanau mirosuri emanau mirosuri placute chiar si dupa ce acestia au parasit acest pamant. Corpurile lor neatinse de timp au fost o marturie vie a puritatii si credinte lor.

Sursa : http://www.sproutsearch.com/blogviewer.php?
blogname=bernsteincrisismanagement

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu