marți, 8 noiembrie 2016

Flori aducătoare de noroc


Majoritatea au acasă cel puţin o floare în grădină sau în casă cu scopul de a înfrumuseţa spaţiul, de a decora un loc anume sau pur şi simplu de a aduce mai aproape natura de locuinţa proprie.
E adevărat că plantele sunt indicate atât pentru sănătate, cât şi pentru decorarea casei, dar când ne hotărâm să achiziţionăm una nouă, trebuie să ştim cât mai multe despre ea.

SPORUL CASEI


Aşa cum îi este şi numele, se spune că atrage bunăstarea şi norocul în casă. Însă, este îndrăgită mai ales pentru florile viu colorate. Originară din Africa, fiind cunoscută şi sub denumirea de „Impatiens“, „Lisa cea harnică“ sau „Nu mă atinge“, are nuanţe strălucitoare de portocaliu, roz, roşu, violet şi corai. Din acest motiv este una dintre cele mai căutate flori de apartament.

BEGONIA


Begoniile de exemplu sunt recomandate pentru cei care au tendinţa să se certe mai mult, aceste plante reprezentând antidotul, sunt cele care îţi dau răbdare.

MUȘCATE


Sunt bune pentru că alungă oboseala şi durerile de cap. Este suficient să staţi aproximativ 15 minute lângă o muşcată şi efectul este garantat. O casă împodobită cu muşcate atrage o stare de spirit excelentă şi aduce noroc financiar.

ORCHIDEEA


Este şi ea o plantă care reprezintă simbolul răbdării şi al rezistenţei. În afara faptului că este foarte frumoasă, orhideea atrage iubirea, calmează sufletul şi aprofundează prieteniile.

TRANDAFIRUL PITIC


Se spune că are cea mai puternică vibraţie dintre toate plantele, atrage dragostea, are putere vindecătoare, aduce noroc şi protecţie. Rezistenţi şi foarte frumoşi, trandafirii au în funcţie de culoare următoarele semnificaţii: cei albi aduc purificare şi vindecare, energie pozitivă; trandafirii portocalii transmit pace şi prietenie; trandafirii roz exprimă iubire, voie bună; nuanţa fucsia simbolizează pofta de viaţă, iubirea profundă; culoarea mov semnifică spiritualitate; trandafirii roşii exprimă pasiune, iubire sinceră.

FERIGA


 este adorată de magicieni pentru ca are puteri… magice. Prin tradiţie, Dryopterius filix mas este specia de ferigă cunoscută popular sub numele de năvalnic, limba şarpelui, barba ursului, fiind benefică pentru sporul casei. Există o specie de ferigă care creşte în pădure, această specie înfloreşte doar în noaptea de Sânziene, pe 24 iunie, floarea ei albă în formă de stea fiind culeasă după un ritual anume şi poartă noroc. Feriga de apartament în schimb înfloreşte foarte rar, are o floare delicată de culoare galbenă şi este cea mai norocoasă.

CICLAMEAUA


Este o plantă decorativă care înveseleşte atmosfera. Se spune că este un consilier financiar pentru familia care o primeşte în casa ei deoarece aduce noroc de bani. Un ghiveci cu flori colorate în alb, roşu sau violet are scopul de a însufleţi orice interior în perioada iernii când înfloreşte de obicei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu