sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Top 10 cele mai periculoase oraşe din lume


Traficul de droguri, corupţia şi sărăcia au făcut din multe destinaţii turistice oraşe periculoase şi evitate de cei care doresc să-şi petreaca vacanţa pe o plajă însorită. Jurnaliştii străini au realizat un top al celor mai periculoase oraşe din lume.

A călători în străinătate este o idee bună de vacanţă însă nu toate marile oraşe ale lumii arată la fel ca în broşurile turistice. Multe capitale au problemele lor, însă unele sunt cu adevărat periculoase, scriu jurnaliştii străini care au realizat un top al celor mai periculoase destinaţii.

1. Barquisimeto, Venezuela


Oraşul are în jur de un milion de locuitori, însă 57 de persoane mor zilnic din cauza ratei mari a infracţionalităţii. Barquisimeto este un important centru universitar şi a fost în trecut o destinaţie turistică la mare căutare.

2. Peshawar, Pakistan


Siguranţa în Pakistan, unde triburi şi dictatori militari luptă pentru supremaţie, este extrem de scăzută, în special pentru stăini. Cu toate că oraşul are câteva atracţii deosebite, numeroasele cu bombă îl fac unul dintre cele mai periculoase din lume.

3. Sana’a, Yemen


Yemen rămâne un stat instabil politic. În ciuda eforturilor americanilor şi a aliaţilor, capitala Sana'a este unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume. Cei care riscă totuşi o vacanţă în capitala africană sunt sfătuiţi să viziteze centrul vechi al oraşului unde se află o serie de clădiri cu o arhitectură inedită.

4. Acapulco, Mexic


Puţini turişti se mai aventurează să viziteze oraşul mexican, renumit pentru plajele sale deosebite. Asta pentru că în ultimii ani numeroase carteluri de droguri s-au instalat acolo, ceea ce a dus la o creştere exponenţială a criminalităţii.

5. Districtul Central, Honduras


Regiunea, formată din trei oraşe, este periculoasă în principal din cauza sărăciei şi a corupţiei care a dus la formarea unor grupuri infracţionale de tip mafiot.

6. Maceio, Brazilia


În jur de 135 de persoane din 100.000 sunt ucise anual în oraşul brazilian. Maceio este mai periculos chiar şi decât capitala Rio de Janeiro, cunoscută pentru aşa-numitele "favelas", mahalalele în care regulile sunt făcute de traficanţii de droguri.

7. Mogadishu, Somalia


Militanţii Shabaab au pus stăpânire pe oraşul somalez şi reprezintă principalul motiv pentru care aceste nu era recomandat turiştilor. Statele Unite au refuzat timp de două decenii să intervină, însă şi-au schimbat politica anul trecut când au trimis o serie de consultanţi militari în Mogadishu pentru a-i ajuta pe localnici să rezolve aceste probleme. În ciuda ajutorului străin, oraşul este în continuare unul dintre cele mai periculoase din lume.

8. Nairobi, Kenya



Oraşul este considerat periculos în special pentru femei, cărora nu li se recomandă să se plimbe singure noaptea.

9. Chihuahua, Mexic


Chihuahua se află pe ruta traficului de droguri dintre Statele Unite şi Mexic, fiind unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume. Frecvent, pe străzile sale au loc confruntări armate între carteluri care se ocupă cu traficul de cocaină.

10. Cali, Columbia


Aproape 80 de oameni din 100.000 mor anual, în Cali, din cauza violenţelor dintre cartelurile rivale. Oraşul se confruntă cu o criminalitate ridicată, în special în ceea ce priveşte traficul de droguri.

Sursa : http://www.gandul.info/magazin/top-10-cele-mai-periculoase-orase-din-lume-12311243

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu